Gallery

YEKE ESP BOLEH MEMBEKALKAN TENAGA & CERGAS SEPANJANG HARI??


Ramai yang bertanya “yeke ESP boleh jadikan kita kekal bertenga? Boleh percaya ke?”

Jawapan saya dengan YAKIN & PERCAYA : “Ya..boleh percaya”

Ada seorang customer saya yang beli SET NAK TURUNKAN BERAT BADAN wasap

“Akak, betul la, ana ambil ESP time sahur, Alhamdulillah seharian bertenaga. Ambil plak time berbuka, tak sempat makan berat lagi kena pergi mengajar mengaji. Perut tahan walaupun lepas balik mengajar baru makan nasi”

Kenapa??? Sebab saya dah rasa sendiri.. ;).. Saya dah menikmatinya sendiri.

Kalau di pejabat, budak-budak pejabat biasanya tak panggil dah saya pergi makan, sebab diorang tahu saya tak turun makan.z

Buat apa nak turun makan, sebab rasa kenyang lagi…makan biskut atau roti pun tahan.

Kalau nak tahu nikmatnya ESP bantu saya kekal tenaga untuk saya, anda cuba la sendiri. =)

Jom baca lebih lanjut bagaimana ESP boleh membekalkan tenaga berkekalan.. berjam-jam sampai ke malam.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Antara fungsi utama ESP ia MEMBEKALKAN TENAGA berkekalan dgn protein berasaskan tumbuhan...

Apa beza makanan yg tinggi karbohidrat dan tinggi protein dlm aspek membekalkan tenaga?

### Utk makanan yg tinggi karbo (seperti gula-glucose type), ia akan terus dilepaskan dlm darah dgn cepat,shoot up then drop (kerana indeks glisemiknya tinggi,jadi energy yg dibekalkan adalah dalam tempoh singkat ###

TETAPI

****ESP yg BEST ni, glucosenya dilepas ke dlm darah sedikit demi sedikit (indeks glisemik rendah).. jadi ia mengawal paras gula dan tenaga yang dibekalkan berpanjangan..

INFO TAMBAHAN:

-Indeks glisemik (indeks glisemik atau GI) adalah ukuran kesan karbohidrat pada paras glukosa darah (atau tahap gula dalam darah) apabila makanan tertentu dimakan..

-Mengekalkan paras gula dalam darah yang rendah amatlah penting dalam pengurangan berat badan dan penjagaan kesihatan dalam jangka masa panjang.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Apa yang  SPECIAL  sangat yang  terkandung dalam ESP?

  • Membantu membina dan perbaiki tisu-tisu badan serta membaikpulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak
  • Menyediakan 14 gram protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk kesihatan jantung
  • Mengandungi ke semua 9 jenis asid amino penting badan (yang xdapat dibuat sendiri oleh badan)
  • Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.
  • Setiap hidangan membekalkan 50% daripada Nilai Harian kalsium untuk menyokong tulang yang kuat
  • kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat, payudara dan menapous
  • Indeks glisemik yang rendah untuk membantu mengekalkan paras gula dalam darah
  • Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), dimana ia disahkan melalui Identity Preservation Program.
  • Program ini memastikan soya yang digunakan dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses.
  • tidak mengandungi kolesterol dan laktosa.
  • Mengekalkan tenaga dalam badan dan menahan rasa lapar kerana ESP membekalkan sumber tenaga berterusan ke dalam salur darah
  • Kajian menunjukkan yang soya membantu menstabilkan hormon semasa peralihan ke monopaus.
  • TIADA perasa, pewarna tiruan, pemanis, atau bahan tambahan selainnya.
  • TIADA CAFFEINE
  • Sesuai untuk VEGETARIAN
Sumber: mamafaiz.com
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

ESP kesukaan saya. Hari-hari ESP jadi menu wajib sarapan saya. Setiap bulan saya akan repeat order ESP. Benda baik perlu dikongsi. Masalah gastrik , jerawat , tak sempat sarapan-selesai.



Berminat nak dapatkan ESP ?? SMS saya 0148281356 @ pm FB: NUR BAHIJAH MARZUKI.







YEKE ESP BOLEH MEMBEKALKAN TENAGA & CERGAS SEPANJANG HARI?? YEKE ESP BOLEH  MEMBEKALKAN TENAGA & CERGAS SEPANJANG HARI?? Reviewed by Nur Bahijah Marzuki on 10:15 PM Rating: 5

Social

Powered by Blogger.