Gallery

Bisnes Dari Rumah? Ini Yang Saya Mulakan

Bagaimana Mulakan Bisnes Dari Rumah


Asssalamualaikum dan Salam Sejahtera.  Kali ni Ija nak share, yeke bisnes Shaklee boleh bisnes dari rumah dan di mana-mana?


Sebenarnya tak terfikir pun nak berniaga Shaklee dulu. Pernah berniaga t- shirt labuh la, nasi lemak tapi asyik ke laut je.Untung ke mana , modal ke mana. 


Dulu nak bisnes kena ada modal lebih, kena buat stok banyak. Dah nak berbisnes sangat kan, redah dan lalu je la.


Dulu antara sebab Ija register jadi AHLI SHAKLEE sebab  sekadar nak dapatkan harga lebih murah, sebab tu jadi ahli. Merancang untuk berniaga? Jauh sekali memang tak terfikir langsung.



Best jadi ahli Shaklee ni, kami tak dipaksa pun untuk berniaga. Tapi once dah jatuh cinta pada produk, rasa bersalah pula bila tak kongsi kebaikan produk dekat orang lain. Rasa macam pentingkan diri dan kedekut pula.

Yela, badan kita semakin sihat dan segar, kulit makin cantik, gastrik dah lama tak datang, tak kan perubahan ni kita nak simpan seorang-seorang2. Tak baik betul, kedekut dan pentingkan sendiri.



Buat Bisnes Ni Mesti Banyak Modal Kena Keluar?


Banyak mana modal kena keluar untuk beli produk? Kena ada kedai ke? Stok kena simpan banyak ke?



Modalnya hanya RM69.80 + postage dalam RM10.60 campur  semua dalam RM80 anda dah boleh jadi ahli dan boleh mula bisnes.



Macam mana nak mula? 



1) Aku tak tahu berniaga , tak reti nak promote , macam mana nak close sale?

2) Banyak info produk aku tak tahu?
3) Macam mana nak consult customer?
4) Banyak info nutrisi aku tak tahu, aku bukan nutritionist ?


Meh Ija nak bagitau, lepas AHLI jadi dulu, Ija dimasukkan dalam secret group FB dan whatsap. FREE acces maklumat dari Shaklee dan upline. 

Dari situ je sebenarnya MENTOR bagi tunjuk ajar. Banyak info dan coaching dapat situ. Tak perlu tinggalkan anak kena pergi keluar jual promote barang. 

Bagi sape2 yang nak mula berniaga, cari la mentor dan guru, dari situ dia akan tunjukkan jalan. 



Lepas belajar, Ija create secret group sendiri. Dari situ Ija duplicate dan ajarkan kepada downline Ija. Saling kogsi, saling ajar, saling bantu.


Tak tahu pasal marketing plan Shaklee, ija contact mentor iaitu upline Ija.



Tak tahu pasal ilmu nutrisi. Ija join telegram kelas nutrisi, yang ni kelas online. 


bagaimana mulakan bisnes dari rumah

Kelas Nutrisi Online ; bersama dengan Nutritionist Sarah. Biasanya Sarah akan bagi slide dan voice message. Boleh la dengar, terlepas pun masih boleh dengar lagi.




Setiap bulan Shaklee akan anjurkan Health Wellness Talk, andai free Ija akan join sama talk situ. Speakernya ahli nutritionist yang dilantik Shaklee, segala persoalan boleh tanya time tu. Kami sebagai pengedar, consult customer bukan semberono consult tau.


bagaimana mulakan bisnes dari rumah
Health Welness Talk di Bangi Gateway

bagaimana mulakan bisnes dari rumah
Demo buat ESP + Banana + Oat Smoothies

bagaimana mulakan bisnes dari rumah
Sharing pengalaman balik trip US dengan Shaklee daripada upline Ija , Master Ainul

bagaimana mulakan bisnes dari rumah
Nutritionist Sarah khusyuk bagi talk

Tak tahu nak coaching anak, tanya mak Shaklee (upline), duplicate  apa yang mak dah ajar.


Kalau ada upline2 atas buat kelas offline coaching, Ija akan attend sama. Macam ni la cara kami saling membantu dalam bisnes. 

Sepanjang ija bisnes Shaklee, apa yang berharga sangat ialah ukhwah dan semangat kerjasama dan saling membantu. Ija belajar supaya banyak memberi , mengajar dan berkongsi. Kami bisnes secara berjemaah tau.


bagaimana mulakan bisnes dari rumah
Coaching Offline dengan Master Ira, di rumah upline nanny Tiera

bagaimana mulakan bisnes dari rumah

bagaimana mulakan bisnes dari rumah

Alhamdulillah, syukur sangat sebab semua kelas yang Ija join semua kelas boleh bawa Faiq. Bisnes Shaklee memang bisnes mesra famili.

Wajib ke pergi? terpulang la, kalau nak bisnes lagi maju kena banyak belajar supaya bisnes lagi berkembang.



Alhamdulillah Ija enjoy dengan bisnes Shaklee. Betul la apa yang mentor Ija kata 



"Selagi kita membantu menambah nilai hidup orang lain, bisnes kita akan survive tak kira apa jua yg berlaku pada bisnes kita"



Berminat nak jadi sebahagian daripada famili Shaklee Ija. Mehla jadi ahli, tak kisah nak betul-serius bisnes, makan sendiri. Gerenti tak menyesal bila dah jadi ahli.



Bulan ni sehingga 15 Oktober 2016, Shaklee offer FREE lecithin dan Vitamin C untuk pendaftaran AHLI BARU>



FREE lecithin  jika pembelian 100 uv + daftar ahli



FREE Vitamin C untuk pembelian cukup 200uv, terus dapat FREE MEMBERSHIP.




Wah, apa lagi. Terus daftar. Jangan lupa contact Ija ye, 014.8281.356 (call,sms,whatsapp,telegram) atau emel: masterbahijah@gmail.com

Kita sama-sama berjaya ye. Jangan risau, ramai yang akan bantu dalam kelas atau 1-to-1 coaching

Baca: Bagaimana Mulakan Bisnes Dengan Shaklee


Nur Bahijah Marzuki

: Pengedar Sah Shaklee (SID 1034684)
: 014.8281.356 (call,sms,whatsapp,telegram)
: emel: masterbahijah@gmail.com
Bisnes Dari Rumah? Ini Yang Saya Mulakan Bisnes Dari Rumah? Ini Yang Saya Mulakan Reviewed by Nur Bahijah Marzuki on 1:16 AM Rating: 5

Social

Powered by Blogger.